Projectmanagement met Time IT!

Vaak is er een discussie in het gebruik van Microsoft Project en andere pakketten. Heel veel organisaties gebruiken Microsoft Project als een planning tool maar willen het dan ook weer gebruiken om mensen aan te sturen.

Alleen in de praktijk blijkt er toch iets anders aan de hand te zijn. Het pakket kent heel veel functionaliteiten maar de meeste mensen zien door de bomen het bos niet meer. En aangezien het een statisch pakket is, moet men het constant updaten. Het pakket is voor regulier gebruik erg zwaar.

Door de manier waarop afhankelijkheden wordt weergegeven is het vaak ondoorzichtig voor de medewerkers. De lijntjes kruisen elkaar en daardoor is de planning weer niet overzichtelijk.

Maar wat biedt Time IT dan extra m.b.t. project management?

Eigenlijk is het heel simpel. Doordat afhankelijkheden zowel in activiteiten als in de groepen dicht bij elkaar worden geplaatst, wordt het ineens wel overzichtelijker. Er zijn geen lijntjes die de afhankelijkheden meer weergeven. Natuurlijk moet je dan wel even wennen (moet je bij elk pakket trouwens), maar uiteindelijk is het meteen helder voor iedereen. En het gebruiksgemak en de flexibiliteit die het pakket biedt, is erg hoog!

Ook is Time IT real time, dat betekent dat men direct de status kan zien van de voortgang en door alleen de activiteiten af te melden als ze afgerond zijn, is het een dynamische planning geworden.

Op dit moment ben ik zelf bezig bij een organisatie waar vorig jaar het pakket is aangeschaft voor het maken en aansturen van stappenplannen voor de implementatie van nieuwe functionaliteiten en het aansturen van data migraties. Maar door zijn uitgebreide functionaliteiten en het gemak hoe men het kan gebruiken, komt er nu steeds meer de vraag om het in te gaan zetten voor het maken van allerlei planningen.

En doordat het pakket real time mensen kan aansturen c.q. informeren of reclameren als iets uitloopt, is het pakket uitermate geschikt voor het maken van kleine, middelgrote of grote planningen. Dus toch een overweging om eens te kijken naar Time IT i.p.v. andere Project Management pakketten w.o. Microsoft Project.

En als u het wilt zien of laten bewijzen dat het werkt, kunt u altijd een Proof of Concept aanvragen. Wij zullen dan u laten zien in praktijk dat het echt werkt!