Flexibel of volgens de regels!

Als je een implementatie doet van een upgrade van bepaalde programmatuur of andere zaken gaat implementeren, wil je een stappenplan hebben die helemaal van te voren doordacht is en in de puntjes is uitgewerkt. Uiteindelijk heb je met de business (je klanten, intern of extern) afspraken gemaakt hoelang e.e.a. gaat duren en wanneer de systemen weer beschikbaar zijn.

Om dit te bereiken dien je meerdere proefconversies uit te voeren waarin mensen leren hoe e.e.a. qua implementatie zou moeten gaan lopen. Eigenlijk wil je de definitieve implementatie al van te voren testen, maar als het nieuw is weet je natuurlijk niet alles. Daarom is het belangrijk dat je meerdere proefconversies uitvoert. Alleen als een pakket heel strikt is in de volgorde van uitvoering van activiteiten wordt het wel moeilijk.

Gelukkig biedt Time IT hierin nu een oplossing. Juist voor die proefconversies waarin veel zaken nog veranderen zoals andere volgorde, geschatte doorlooptijden onjuist, nieuwe zaken toevoegen, etc, biedt Time IT de mogelijkheid om een stappenplan in uitvoering te brengen waarin een aantal regels niet meer gelden. Hierdoor kun je bijv. gemakkelijk activiteiten starten die in eerste instantie van elkaar afhankelijk zijn, maar in de praktijk wel eerder uitgevoerd kunnen gaan worden. We noemen dit de ProofOfConcept of te wel de Test modus.

Hierdoor biedt Time IT je de mogelijkheid om op een flexibele manier een stappenplan als een proefconversie uit te voeren en zodanig bij te stellen dat je bij de echte conversie alles strikt conform plan en de regels kunt gaan uitvoeren!

Het grote voordeel van Time IT is dat je na de uitvoering exact weet in welke volgorde de activiteiten zijn uitgevoerd, want alles wordt automatisch vastgelegd in een logfile. Door de logfile te gebruiken weet je voor het definitieve stappenplan exact in welke volgorde e.e.a. uitgevoerd moet gaan worden. Dus weer een extra pluspunt!