Change versus Release & Deployment Management!

 

Het Change Management  proces is erg bekend binnen elke organisatie, maar het Release & Deployment Management proces is vaak een ondergesneeuwd kindje. Alhoewel het laatste proces misschien nog wel het allerbelangrijkste is toch?

Het Change Management proces is een tactisch proces wat eigenlijk alleen maar zorgdraagt dat een wijziging of Change goed wordt beschreven en goed wordt onderzocht naar de risico’s en afhankelijkheden. Allemaal prima, maar dan?

Gaan we die changes dan zomaar implementeren? En of je nou werkt met Scrum, Agile of wat dan ook, implementeren zul je altijd moeten. Alleen de vraag is nu hoe doe je dat!!

Dan komt mijn inziens het allerbelangrijkste om de hoek kijken, kunnen we die changes niet bundelen tot een groot release, zodat het zo min mogelijk effect heeft op de business? Wat zijn de risico’s en afhankelijkheden, etc. dan? Het Release & Deployment Management wat een operationeel proces is, draagt er zorg voor dat alle wijzigingen met de juiste kwaliteit op een gestructureerde en efficiënte manier worden geïmplementeerd zodat het geen impact heeft op de business. Dat wil zeggen implementeren met de grootst mogelijke kwaliteit, maar met zo weinig of geen impact op downtime van de business. En dat kun je toch niet doen zonder een goede tool?

Natuurlijk zijn er veel hulpmiddelen in de markt, zoals Excel of Microsoft Project, maar een geavanceerd tool zoals Time IT bestaat niet. Met Time IT bent u wel in staat om met minimale inspanningen al uw wijzigingen op een zo gestructureerde en efficiente manier te implementeren. Time IT is juist daarvoor ontwikkeld. Met de methodiek van Time IT zijn in het verleden al meer dan 600 stappenplannen gemaakt en geïmplementeerd. Dus we hebben geleerd van de mogelijke fouten die kunnen ontstaan tijdens een implementatie.

Natuurlijk kunt u alles regelen via de telefoon, mensen inschakelen als ze iets moeten doen of via e-mail, maar wat doet u als er ineens problemen zijn en meerdere mensen op uw telefoontje wachten? Ik weet zeker, en ik spreek uit ervaring, dat dan de stress toeslaat. Waarom laat u het dan niet over aan een tool die automatisch voor u de mensen aanstuurt met de juiste opdrachten en de voortgang automatisch bewaakt en reageert als het nodig is? Zo hebt u zelf meer tijd om de overview te bewaken en te acteren op uw niveau als het nodig is, toch?

En als u het proces wilt gaan inrichten binnen uw organisatie, kies dan eerst het tool wat u helpt om het proces goed in te richten en doe dat niet daarna, want dan moet u vaak het proces weer aanpassen wat een negatief effect heeft richting de organisatie en dat is nou net niet wat u wilt bereiken!

Time IT is ontwikkeld vanuit de praktijk, gebaseerd op implementaties van meer dan 600 stappenplannen, kleine en grote implementaties, doorlooptijden van uren tot dagen/weken. Dus nogmaals Time IT is gebouwd vanuit de praktijk, de ervaringen, de knelpunten en inzichten (met input van de huidige klanten) tot op heden.

Ik daag u allen uit. Hebt u een implementatie uit te voeren van een aantal wijzigingen en u hebt al een Excel stappenplan gemaakt, binnen 2 dagen, bouw ik het om in Time IT en kan u dan laten zien hoe e.e.a. in praktijk ertoe gaat. En dat alles tegen een kleine vergoeding want zoals u begrijpt kost tijd geld, maar ik garandeer u dat u daarna veel tijd en geld kunt besparen!
Stuur een e-mail naar info@time-it.org of bel me op 085 – 003 04 86 voor een vrijblijvende afspraak.